2000 Veus, la ràdio de La Dula

Durant els dos primers anys d’implementació, La Dula ha impulsat o donat suport a la creació de continguts radiofònics en diversos contextos del Vallès Oriental.

D’aquesta tasca en neix “2.000 veus, la ràdio de La Dula” amb 5 pòdcasts de nova creació i un total de 17 capítols. Amb la participació total d’unes 150 persones, s’han realitzat jornades a centres educatius i s’han acompanyat processos de creació col·lectiva.

La Dula ha apostat per a ser altaveu de les realitats juvenils en relació a la salut mental i s’han explorat formats radiofònics diversos per a fer possible que les narratives col·lectives i en primera persona siguin claus en la lluita contra l’estigma des d’una perspectiva transformadora i crítica.  

“2.000 veus” ha estat possible gràcies la coordinació i dinamització de Ràdio Intermitent, un projecte de L’Eixida.

La graella de programes és: 

  • La Refilada, el pòdcast de l’equip de La Dula. 6 capítols que revisen els principals reptes dels dos primers anys d’implementació del programa Ocell de Foc al Vallès Oriental.
  • El Mur, un pòdcast de ficció creat per la companyia La Visionària per encàrrec de la Dula. 5 capítols d’un pòdcast de ficció creat per la companyia La Visionària per encàrrec de la Dula en el que es tracten cinc temes relacionats amb el malestar entre els joves.
  • L’Enrenou, un pòdcast que recull i projecta la veu de les persones joves del Vallès Oriental en relació a la salut mental. 3 capítols que recullen la veu de persones joves de l’INS Baix Montseny de Sant Celoni i l’Institut Pla Marcell de Cardedeu.
  • Obrim el meló, el pòdcast dels alumnes de TASOC del Pla Marcell. 2 capítols gravats en el marc de la Fira Guia’t  amb la voluntat d’obrir un espai de lliure pensament i expressió al voltant de la salut mental des de la vivències de les persones joves.
  • Ens taquem per la festa. 1 capítol gravat a la “Mostra d’Art Jove 2004” d’El Local de Joves de Canovelles. Una conversa profunda i desenfada al voltant de la implicació en les festes del poble i el seu impacte en el benestar personal i col·lectiu.

Els continguts es poden escoltar aquí.